Hvad vil vi?

Liviafonden belønner stærke og positive eksempler på, at selv store konflikter kan løses med forstand og uden vold.

Vi vil gøre det tydeligt, at der overalt i verden, også i Danmark, findes grupper, som handler konstruktivt og dybt fornuftigt midt i tilsyneladende håbløse konflikter. Folk som med overraskende dristighed, når alle veje synes lukkede, arbejder for omdanne konflikter til nye muligheder. Eksemplerne er mange, men når sjældent massemedier og avisforsider.

Liviafonden vil opsøge og støtte klogt og ikkevoldeligt konfliktarbejde med råd og dåd, penge og medieomtale. Synliggøre at de positive metoder, kompetencer og resultater faktisk findes her og nu – selv bitre modstandere kan komme på talefod. Konflikter er uundgåelige, men vold kan begrænses eller helt undgås. Det er ikke længere lovligt at slå vore børn i Danmark. I Nordirland sidder tidligere terrorister nu i en fælles regering. I Sydafrika kunne Mandela forene sit land efter 27 års fængsel i stedet for at kræve hævn.

Visionen er, at Liviapriserne skal give håb og genlyd både i Danmark og internationalt. København skal være kendt som stedet, hvor Liviapriserne uddeles og modige mennesker hyldes for at arbejde seriøst og opfindsomt midt i de store konflikter. Mange tusind mennesker fra hele verden skal engageres i at finde de stærkeste og mest inspirerende eksempler. For at vise, at der overalt er mange mennesker, som handler ud fra samhørighed og et dybt ønske om mere fred på vor fælles klode.

Fra 2007 til 2011 har Støtteforeningen for Liviafonden under stiftelse arbejdet for at sikre formelle og praktiske rammer for selve fonden.

Liviafonden a 1. juli 2011 er muliggjort især via støtte fra CfK-underviser- & forfatterparret Kirsten Frydensberg og Else Hammerich, Center for Konfliktløsning, Ungdomsbyen i Danmark, Interkulturelt Center, Dansk Kommunikation, Merkur Fonden, SIRIUS Advokater samt en række dedikerede aktive enkeltpersoner. Fonden er almennyttig og uafhængig af økonomiske, religiøse eller kommercielle interesser.

 

Liviafonden støtter op om verdensmålene. Vi har i sær fokus på verdensmål 16: Fred, retfærdighed og stærke institutioner.