Nominerede 2010

Liviafonden modtog i 2010 i alt hele 58 indstillinger til Liviaprisen. Her kan du læse lidt om de nominerede til Liviaprisen 2010 – og blive inspireret af de mangfoldige konfliktinitiativer. 

Danske nominerede

DSB Onboard Service, Fodboldgruppen (Danmark)
Som efter et udvidet konflikthåndteringskursus for frivillige togførere på forbilledlig vis har formået at vende situationer, hvor kunder og medarbejdere i toge er blevet overfaldet og forulempet af fodboldfans, til et positivt samarbejde med disse uformelle grupperinger.

Said Ramaha (Danmark)
For at iværksætte et fantastisk forsoningsarbejde mellem etniske danskere og unge fra indvandrermiljøet i Tingbjerg efter utrygge episoder med kriminalitet og fordrivelse af Tingbjerg Kirkes præst.

Udenlandske nominerede

Cooperation for Peace and Unity, CPAU (Afghanistan)
Som gennem trænings- og uddannelsesprogrammer i fire provinser i Afghanistan arbejder for at fremme viden og bevidsthed om fred, social retfærdighed og menneskerettigheder som fundamentet, hvorpå den fremtidige udvikling i Afghanistan vil blive bygget.

The Programme for Christian MUslim Relations in Africa, PROCMURA (Afrika)
For sit arbejde for at skabe fred i Afrika og for at fremme fredelig sameksistens mellem kristne og muslimer. Som det eneste pan-afrikanske organ med kristen baggrund i Afrika inviterer PROCMURA muslimer til fredeligt samarbejde om retfærdighed, fred og udvikling både ved politisk engagement på højt niveau og ved græsrodsarbejde.

Viva Rio (Haiti/Brasilien)
For at mægle en fredsaftale mellem rivaliserende ungdomsgrupper i det voldelige kvarter Bel Air i Port au Prince, Haiti – en aftale, med uddannelsesmæssige og faglige incitamenter; og for at nedtrappe konflikter i kvarteret ved at fremme samspillet mellem lokalsamfundet, de haitianske myndigheder og FN’s Haiti-styrke.

Charlotte Munck synger til prisfesten 2010.