Prisfest 2014

Festsalen på Borups Højskole i København var fuld af mennesker, grin, klapsalver og eftertanke, da LIVIAfonden uddelte sine priser.

Summende snak, blide pianotoner og forventningsfulde ansigter fyldte festsalen på Borups Højskole på den blæsende lørdag i november, da LIVIAfonden delte sine 2014-priser ud.

National pris til Bydelsmødre
Årets nationale pris blev givet til Bydelsmødre, som med 450 aktive ‘mødre’ arbejder for at styrke isolerede kvinder til at tage styringen i deres egne liv.

Bydelsmødres aktivister kommer fra 41 forskellige lande og taler 54 forskellige sprog. De arbejder frivilligt, for eksempel i udsatte byområder omkring i Danmark.

Foto af to kvinder som smiler og kigger i kameraet. Den ene holder liviaprisen

Bydelsmødre fik LIVIAs nationale pris. Foto: Pernille Bærendtsen

International pris til Mobaderoon i Syrien
Årets internationale pris blev givet til det syriske netværk, Mobaderoon. Netværkets 4.000 aktivister arbejder for skabe bånd og bygge broer mellem mennesker fra alle sider af Syriens sekteriske konflikt.

“De første toner af musik kom fra Syrien. Det første alfabet er fra Syrien. Syrien er for alle syrere, men det er mere end det. Det er faktisk for alle mennesker. Sådan skal det helst blive igen,” sagde en repræsentant for Mobaderoon i sin takketale.

Foto af hænder, der holder prisen. I baggrunden er Mobaderoons logo.

Mobaderoon fik LIVIAs internationale pris. Af hensyn til aktivisternes sikkerhed viser vi billeder af dem. Foto: Pernille Bærendtsen

Med den internationale pris følger 10.000 dollars, som Mobaderoon skal bruge til sit videre arbejde.

Tak til fondens formand
Mod slutningen af prisuddelingen lagde formand for LIVIAfondens formand, Else Hammerich, op til fællessang – men blev afbrudt af Sara Katrine Jastrup, der er medlem af LIVIAs bestyrelse.

“Tak for din tålmodighed – og for din utålmodighed,” sagde Sara Katrine Jandrup, da hun på fondens vegne talte til Else Hammerich om hendes lange og inspirerende arbejde for konfliktløsning i Danmark og internationalt.

Foto af Sara Katrine Jandrup, medlem af LIVIAs bestyrelse, og Else Hammerich, formand for LIVIAs bestyrelse

LIVIAfondens formand, Else Hammerick, fik tak for sit lange, tålmodige og utålmodige arbejde for konfliktløsning. Foto: Pernille Bærendtsen

2014-prisuddelingen fandt sted lørdag den 15. november og var afslutningen på en heldagskonference med overskriften Konfliktløsning, der styrker fællesskabet, som markerede Center for Konfliktløsnings 20 års jubilæum.

Se flere fotos fra prisuddelingen og følg med i LIVIAs arbejde på Facebook på dette link.