Parents Circle – Families Forum

Parents Circle – Families Forum viser, hvordan helt almindelige mennesker kan have en fantastisk indvirkning på at fremme dialog og forsoning – i et ellers fjendsk og konfliktfyldt miljø.


Hvem er Parents Circle – Families Forum?
Projektet er et samarbejde mellem over 600 palæstinensiske og israelske familier, der alle har mistet familiemedlemmer som resultat af den lange konflikt mellem de to parter.

I stedet for at ty til vold og had som hævn for tabet af deres familiemedlemmer, vælger familierne i dette projekt i stedet at mødes med ”fjenden” og sammen kæmpe for at stoppe den onde cirkel af vold.

Hvad gør de?
Projektet kæmper for at vise, at det er muligt at opnå forsoning mellem de to parter, og at netop denne forsoning er nødvendig hvis der skal skabes langvarig fred.

Organisationen afholder dialogmøder, hvor de tager ud og taler med studerende om mulighederne for fred. Samtidig arbejder de for at fremme den offentlige debat og forøge de to parters forståelse for hinanden og konflikten.

Parents Circle – Families Forum arbejder for en fredelig løsning på konflikten. Dette gør de udholdende, kreativt og trods skepsis og modstand fra begge sider af konflikten.


Hvorfor er de valgt – LIVIAfondens motivering
LIVIAprisen gives til de sørgende familier i den palæstinensisk- israelske organisation Parents Circle for at arbejde for dialog og forsoning mellem palæstinensere og israelere, som lever under næsten umulige vilkår i et fjendtligt og voldeligt miljø.

De har alle mistet et nært familiemedlem på grund af konflikten. De kunne alle have valgt at fortsætte voldsspiralen, da de har grund til at søge hævn, men de valgte at tage det modige skridt at møde fjenden for sammen at stoppe den onde cirkel og nedbryde hadets mur.

Parents Circle viser os alle den ufattelige styrke, som almindelige mennesker har. De overvinder fjendebilleder og hævnfølelser og finder kræfter til at kæmpe for ikkevoldelige løsninger på den ødelæggende konflikt, som så længe har forvoldt sorg og dyb smerte i regionen.

Parents Circles fælles aktiviteter viser ikke kun personligt mod, visdom og styrke, men også nødvendigheden af og styrken i at vælge den ikkevoldelige vej.

Parents Circle viser, at forsoning mellem de enkelte er mulig og spreder håb om, at den også er mulig mellem nationer, og nødvendig hvis en holdbar fred skal blive virkelighed.

Med stort mod og stor kreativitet giver de denne indsigt videre til begge sider i konflikten – og til hele verden. 

 

Læs mere om Parents Circle på deres hjemmeside