Recipients of the LIVIA award 2019

Hope Interactive 

Our motivation: Hope Interactive, Nigeria, working at a grassroots level to rebuild trust and create space for community-to-community dialogue, and dialogue between civil, state, security and youth returning from the militant Islamist movement Boko Haram. In an area severely affected by the conflict with Boko Haram, Hope Interactive is working to involve young people, whether they are former perpetrators or victims, in finding alternatives to the violence.

Visit Hope Interactives webpage here.

Ricardo Esquivia Ballestas and the Asociación Sembrando Semillas de Colombia 

Our motivation: Ricardo Esquivia Ballestas and the Asociación Sembrando Semillas de Colombia who have built wide coalitions across differences, facilitated dialogues in communities affected by violence and brought conflicting parties together for dialogue and mediation in the internal, armed Colombian conflict. Ricardo and his organization work with an important focus on building permanent and collective non-violence and peace-building processes in a society characterized by violence over several generations.
Visit The Asociación Sembrando Semillas de Colombia webpage here.

BABA – Modtager af den nationale pris 2019

Vores motivation: Baba styrker fædres deltagelse i børns liv. De frivillige hjælper gennem peer2peer fædre og familier og skaber tillid mellem fædre og lokalsamfundet gennem deres egen dialog-metode. Gennem tillidsopbygningen nedbrydes fordomme, nye løsninger på samarbejde opstår og konflikter forhindres eller opløses og parallelsamfund opløses. Baba er med deres netværk af fædre og fokus på hvad fædres deltagelse i deres børns liv kan betyde, med til at forebygge konflikter og styrke det lokale konfliktberedskab. Babas fokus på dialog igennem møder med fagpersoner, der har med børn og unge at gøre, er i forhold til at nedbryde fordomme og opbygge tillid og forståelse mellem fædre og fagpersonen, og dermed kan bane vejen for nye muligheder for samarbejde -til stor gavn for børnene. I en tid hvor der er fokus på ’os og dem’, samt konflikter hos børns og unge og generationskløfter er Baba en konstruktiv, konkret dialogskabende måde at modvirke polarisering og styrke fællesskab i samfundet, i familien, og på tværs af sektorer.

Læs hele motivationen bag prisen her og besøg BABAs hjemmeside her.

DR’s ’Uenige Sammen’-projekt – Modtager af dialogprisen 2019

Vores motivation: LIVIAfondens nystiftede dialogpris gives til DR’s ’Uenige Sammen’-projekt for at tage sit public service-ansvar alvorligt og ikke kun fokusere på polemik og debat, men også understøtte kontakt og dialog. I en tid, hvor der graves grøfter, brændes bøger, og hvor medierne ofte spiller en negativ rolle i at optrappe konflikter, har DR sat fokus på brobygning. Projektet, der er udviklet i samarbejde med det europæiske projekt ’My Country Talks,’ skaber dialog i forbindelse med folketingsvalg og valg til Europa-Parlamentet 2019. Det sker med en stor vision om at få hele Danmark til at tale sammen på tværs af politiske tilhørsforhold. Det er meget prisværdigt, inspirerende, kreativt og nemt for andre at forstå og deltage i.

Besøg projektets hjemmeside her.