Prisfest 2009

Den 12. marts 2009 blev tre priser uddelt for første gang ved en lancering af LIVIAFonden. De tre ærespriser til gavn for konstruktivt konfliktarbejde gik til:

Combatants for Peace

Bevægelsen blev startet af palæstinensere og israelere, som havde taget aktiv del i voldsspiralen. De besluttede at lægge våbnene og sammen kæmpe for fred.

Hans Jørgen Bonnichsen

For hans engagement i den ”fremstrakte hånds strategi” – at opretholde kontakten med modparten, selv når det ser sort ud, og at insistere på forhandling/dialog.

K-teamet i Høje-Taastrup Kommune

Et stjerneeksempel på tværfaglig konflikthåndtering i en kommune. Et eksempel på, at konfliktberedskab i et team kan lade sig gøre, – og virker.

Nominerede

Blandt alle de nominerede til LIVIAprisen findes en lang række af gode historier om ikkevoldelig og opfindsom konfliktløsning. Herunder ses de øvrige nominerede til årets prisuddeling.

Crossing Borders & Garba Diallo
En kreativ uddannelsesorienteret NGO der skaber rum for upartisk dialog, konlifkthåndtering og mediefærdigheder for unge og undervisere fra konfliktzoner i Mellemøsten, Danmark, det sydlige Afrika og Centraleuropa. CB opmuntrer unge mennesker til at opgive stereotyper og udvikle positive billeder af hinanden gennem aktiv dialog, medie arbejde og kapacitetsopbygning i et bottom-up perspektiv frem mod fred. CB er startet og ledet af Garba Diallo.

 

Mæglingsprojekt i Center for Voldtægtsofre
“Hvordan ku´ du gøre det?” Sådan tænker de fleste kvinder, der har været udsat for et seksuelt overgreb, og for nogen er det vigtigt at stille spørgsmålet direkte til den mand, der begik overgrebet. De ønsker at forstå, hvorfor det skete. De vil høres, ses og tage til genmæle, og Center for Voldtægtsofre på Rigshospitalet stiller en sikker ramme og en mægler til rådighed for disse samtaler.

MEPO Youth
Henrik Goldschmidt og The Middle East Peace Orchestra har startet dette børne- og ungdomsprojekt, der har base i København, Jerusalem og Ramallah. Idéen er at give arabiske, jødiske og kristne børn og unge en chance for at mødes gennem musik og dans og på den måde skabe relationer på tværs af de ellers til tider, dybe skel. I samarbejde med professionelle musikere skaber de koncerter på tværs af de grænser, de vokser op med. Se klip med MEPO her.

 

Kunstner Julie Edel Hardenberg
Julie Edel Hardenberg er grønlandsk kunstner, og gennem forskellige former for samtidskunst formår hun at få de mange sider af den postkoloniale konflikt til at blive synlige. Med sin gennemført bevidste, finurlige, poetiske og også humoristiske tilgang til begreber som etnisk og kulturel identitet, formår hun at tydeliggøre den konflikt, der er mange steder i verden i forhold til de postkoloniserede lande.